06-03-08

Lekkerrrrrrrrr

SPECULAASMOUSSE
Benodigdheden
¼l halfvolle melk
kaneelpoeder
4 eieren
60gr cassonade suiker
60gr kandijsiroop
¼l room
2 gelatineblaadjes van elk 3gr
4 stuks speculoos
enkele eetlepels suiker (voor het opkloppen van het eiwit)

Bereiding
Breng de melk samen met de kaneel aan de kook
Scheid de eieren en neem voorlopig enkel de eierdooiers
Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan toe
Meng alles zeer goed tot één geheel zodat je zeker geen suikerkorrels meer voelt
Als de melk kookt giet je die bij het suikermengsel, goed roeren met een garde
Warm dit nog een beetje op maar blijf steeds goed roeren tot het geheel gebonden is
Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg deze aan het mengsel toe
Voeg er op dit moment ook de speculoos bij
Goed roeren terwijl het geheel nog warm is
Zet het geheel in een koudwaterbad en laat volledig afkoelen
Tijdens het koelen kan je ondertussen de eiwitten met enkele lepels suiker opkloppen
Klop ook de room op
Als het geheel goed koud is, voeg dan eerst het opgeklopte eiwit toe
Voorzichtig ondermengen en dan ook de opgeklopte room aan toevoegen
Giet in kommetjes en laat opstijven in de koelkast

TIP: alles doormengen als het door en doorkoud is!
 

Smakelijk!

21:27 Gepost door voor jou van Veerle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.