06-03-08

Muziek!

 

Image1

Luc van ‘De moerhofkes' stuurde me een stokje door: het stokje "jeugdherinneringen inzake muziek en radio".
Da's geen moeilijke... of toch, want ik hoor zoveel muziekjes graag...

Een leven zonder muziek kan ik me helemaal niet inbeelden: dikwijls word ik al zingend betrapt op mijn werk. 's Morgens opstaan betekent eerst de radio aanzetten en dan pas volgt de rest.

Jeugdherinneringen zijn vooral de programma's op Hilversum 3 en radio Veronica. In die tijd luisterde ik heel veel naar radio Maeva, en natuurlijk was er op tv Top pop met Ad Visser.

Op zaterdagmiddag ‘hing' ik steevast aan de radio gekluisterd want dan was het de BRT top-30, toen al kweekte ik altijd de gewoonte om zelfs met de radio aan te studeren.

Ik groeide op in de fameuze jaren '80, met -naar mijn mening- nog altijd zeer fantastische muziek. Enkele van mijn favorieten van toen (en nu): U2, Simple Minds, Bryan Adams, Sting, R.E.M., Nick Cave, Lou Reed,... Hemelse optredens in Werchter heb ik gezien.

Wij waren in ‘onzen tijd' nogal new wave-adepten, met heel veel fuiven met de zeer beroemde discobar Zebedeus hier niet ver uit de buurt. Ontelbare uren hebben we gesleten in Ons Huis in Lebbeke, of in de Zenith in Sint-Gillis, of in het Koningshof in Dendermonde, of...

Later kwam de liefde voor de meer traditionele muziek of folk.

Dankzij mijn collea Anita leerde ik vele fijne festivals kennen: Feestival in Gooik, Brosella folk, en natuurlijk het grote Dranouter. Met een leuk groepje vrienden vind je ons wel op één of andere festivalwei.

Het moet gezegd, onze kalender staat al mooi volgeschreven met festivalplannen voor het komende seizoen: Dranouter aan zee, Gooikoorts, Brosella, M'Eire Morogh en Dranouter.
Elk jaar minstens één abonnement in een cultureel centrum in de buurt vervolledigt deze lijst. Dit jaar zagen we al Asimov, Mint, Hooverphonic, Bart Peeters, Alex Agnew en Freddy De Vadder, Raf Coppens. Nog te gaan: Stef Bos, Wouter Deprez, Fliet Zorro en Philippe Geubels.

En niet te vergeten: de dinsdagse repetities bij Kantilene.

Ik sluit mijn lange betoog af met deze woorden: geen dag zonder muziek voor mij!Bij deze geef ik het stokje door aan Lucretia en Veeke.

21:00 Gepost door voor jou van Veerle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.